FAQ2023-11-10T08:34:34+00:00

FAQ

VI HJELPER DEG GJERNE. FINNER DU IKKE SVAR PÅ DITT SPØRSMÅL, KAN DU KONTAKTE OSS VIA MAIL ELLER TELEFON

SF Pontona har erfaring fra ett århundre med å produsere skreddersydde havner og avanserte flytende løsninger over hele verden. Har du spørsmål om produksjon, design og installasjon av småbåthavner, industrihavner, flytende betongpontonger, flytebrygge eller noe annet innenfor området havne og marinaer – da har du kommet rett!

Nedenfor finner du noen vanlige spørsmål og svar.

Hvor stor flytebrygge får man ha?2023-11-10T08:35:44+00:00

Hvor stor flytebrygge får man ha?

Hvor stor flytebrygge man får ha bestemmes av byggetillatelsen. Om man bortser fra byggetillatelsen, som man må ha, så demper en større og bredere betongflytebrygge innkommende bølger på en bedre måte.

Du må alltid kontakte kommunen for å avklare hva som gjelder angående byggetillatelse for din brygge. SF Pontona kan ivareta søknadsprosessen.

hur stor flybrygga
Hvordan forankre en flytebrygge i betong?2023-11-10T08:38:48+00:00

Hvordan forankre en flytebrygge i betong?

I Norge er det vanligst å forankre en flytebrygge av betong med kjetting og betonganker, det er også mulig å variere med kjetting/tau forankring. En meget bra og prisgunstig forankring er tung kjetting, som også bidrar til å dempe bølgende på en bra måte. Ved store dybder kan forankringstau benyttes, da tyngden av kjettingen ellers risikerer å bli for stor. Man kan også benytte DualDockers som er kraftige teleskopdempere som holder pontongen i posisjon. Et annet alternativ er påleforankring som består av kraftige påler som rammes ned i bunnen. På betongpontongene monterer vi styringer (påleforankring) som holder pontongen i rett posisjon. Dette er en bra løsning om man har store vannvariasjoner på plassen.

förankra en flytbrygga med betongankare
Förankring flytbrygga
Hva koster en flytebrygge i betong?2023-11-10T08:40:00+00:00

Hva koster en flytebrygge i betong?

En betongflytebrygge finnes i mange ulike varianter fra små private anlegg på 2,4 x 10m til store flytekaier på 25×10 meter med en vekt på 100-talls tonn. Vi har et stort sortiment av tilbehør og også store variasjoner på hvordan vi konfigurerer våre pontonger. Med denne bakgrunnen så finnes det uendelige varianter i vårt sortiment, Kontakt en selger på SF Pontona, så får du flere opplysninger og priser på det anlegget du er interessert i.

Vad kostar en flytbrygga av betong
Hva er forskjellen på en trebrygge eller betongbrygge?2023-11-10T08:41:18+00:00

Hva er forskjellen på en trebrygge eller betongbrygge?

En betongbrygge er bygget opp av betong, armering og styropor. Den er usenkbar. En trebrygge er enten en tre/betongbrygge med betongflotører og et tredekke som holder alt sammen. Det finnes også forskjellige pålebrygger i tre eller stål/tre.

skillnaden på flybrygga av betong och trä
Kan man bygge en flytebrygge av betong selv?2023-11-10T08:43:14+00:00

Kan man bygge en flytebrygge av betong selv?

Det å bygge en egen betongpontong krever mye erfaring og store ressurser, alt fra selve miljøet der produksjonen foregår til kunnskap om hvordan man bygger opp armering og mellomvegger. Vi på SF Pontona har kunnskapen om hvordan man tar hånd om de store kreftene som er i bevegelse når pontongen utsettes for vind og sjø. Det er tryggest å kontakte en vel etablert og erfaren produsent, slik at man kan sove godt når det stormer.

Finner du ikke det du ser etter, ring eller send oss en mail.

Bygga flytbrygga

Finner du ikke det du ser etter, ring eller send oss en mail.

Go to Top